1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strojárska spoločnosť KOPS onedlho začne výrobu v novom závode

machinery 2Kriváň - Nový závod na výrobu dielcov do hydraulických systémov postavila v obci Kriváň v okrese Detva spoločnosť KOPS. Už o niekoľko týždňov by mala do neho presťahovať všetky technológie aj s kanceláriami z prevádzky, ktorú firma doteraz obhospodarovala v priestoroch bývalého strojníckeho učilišťa v Detve.

Ako TASR povedal konateľ spoločnosti Vladimír Trebuľa, halu na výrobu strojárenských súčiastok a komponentov spolu s administratívnou budovou postavili na ploche 2130 metrov štvorcových. Do závodu investovali asi 1,5 milióna eur a to bez akejkoľvek štátnej pomoci. Do Kriváňa by malo prejsť aj všetkých 41 pracovníkov firmy.

Komponenty presného strojárstva, ktoré firma vyrába, sa z polovice vyvážajú do Českej republiky, Rakúska, Nemecka a Švajčiarska. Tento rok k nim pribudlo aj Taliansko.

Ako TASR povedal starosta Kriváňa Imrich Paľko, prevádzka vyrástla v blízkosti závodu fínskej spoločnosti Ojala, ktorá tam vyrába elektrické rozvodové skrine.

Podľa Trebuľu jediným nedostatkom je zatiaľ len nevyhovujúci prístup do závodu, keďže hala je postavená v blízkosti štátnej cesty v smere Zvolen - Lučenec a pre bezpečnosť premávky je preto potrebný odbočovací pruh spolu so zástavkou autobusu. Na jeho vybudovanie však obec doposiaľ peniaze nezískala aj keď túto požiadavku a jej opodstatnenosť postúpila už na tri ministerstvá.

22.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...