1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strata nemeckého koncernu Thyssenkrupp sa v 3. kvartáli zmiernila

thyssenkruppEssen - Nemecký priemyselný konglomerát Thyssenkrupp zaznamenal v 3. kvartáli omnoho nižšiu stratu než pred rokom, prevádzkový zisk však v medziročnom porovnaní výrazne klesol.

Spoločnosť, ktorá v súčasnosti realizuje rozsiahlu reštrukturalizáciu, zároveň skresala prognózu prevádzkového zisku na celý rok.

Thyssenkrupp, ktorý vyrába produkty od autokomponentov cez výťahy až po ponorky, uviedol, že za 3. kvartál obchodného roka 2018/2019, čo znamená obdobie od apríla do konca júna, zaznamenal stratu 77 miliónov eur. V predchádzajúcom obchodnom roku evidovala firma za rovnaké obdobie stratu 114 miliónov eur.

Tržby sa udržali na stabilnej úrovni 10,8 miliardy eur, prevádzkový zisk však výrazne klesol. Dosiahol 183 miliónov eur, čo predstavuje pokles o 25 %.

Za deväť mesiacov súčasného obchodného roka, ktorý sa skončí v septembri, zaznamenala spoločnosť Thyssenkrupp stratu 170 miliónov eur. V minulom obchodnom roku dosiahla za tri štvrťroky ešte zisk, a to na úrovni 229 miliónov eur.

Vedenie firmy uviedlo, že dôvodom nepriaznivého vývoja v súčasnom obchodnom roku je "spomaľovanie dynamiky svetovej ekonomiky, výrazné zhoršenie vývoja na automobilovom trhu a pokračujúci vysoký dovoz ocele". K tomu sa podľa firmy pridáva prudké zvýšenie cien surovín, najmä v prípade železnej rudy.

Spoločnosť zároveň skresala odhad upraveného prevádzkového zisku na tento rok. Pôvodne očakávala upravený prevádzkový zisk v rozmedzí od 1,1 miliardy do 1,2 miliardy eur. V súčasnosti počíta s tým, že dosiahne zhruba 800 miliónov eur.

16.08.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...