1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Protherm Production rozšírila svoj závod

protherm production workerSkalica – Spoločnosť Protherm Production rozšírila priestory závodu v Skalici výstavbou novej príjazdovej cesty, nákladnej vrátnice a nového parkoviska na kamióny v celkovej výške 450.000 eur. Prevádzka bola spustená v júni.

Cieľom projektu bolo zvýšiť bezpečnosť a zlepšiť dopravnú situáciu na komunikácii v centre priemyselnej zóny. "Najmä v čase ukončenia rannej zmeny v našom a susednom závode bola každý deň komplikovaná premávka. Závod sa preto rozhodol kamióny smerujúce do spoločnosti odkloniť na novú cestu. Výsledkom je odľahčenie starej križovatky a viditeľné zlepšenie dopravnej situácie," vysvetlil riaditeľ spoločnosti Peter Kuba.

Príjem všetkého materiálu a tovaru, ktorý prichádza do výrobného závodu, predstavuje približne 60 kamiónov denne. V exponovaných časoch pohyb nákladnej dopravy komplikoval už tak napätú situáciu v priemyselnej zóne. Príjem materiálu za posledné roky postupne narastal aj vďaka tomu, že spoločnosť viackrát rozšírila výrobu.

Nákladná doprava je presmerovaná vedľa logistického centra. To je od roku 2013 distribučno-logistickým centrom firmy pre strednú a východnú Európu s rozlohou viac ako 12.000 štvorcových metrov. Distribuuje produkty na vykurovanie a prípravu teplej vody, ktoré sú vyrábané vo všetkých výrobných závodoch skupiny Vaillant Group. "Najviac produktov z centra exportujeme do Ruska, Poľska, Česka, Maďarska, Slovenska, Rumunska a tiež do krajín, kde nemá naša spoločnosť priame zastúpenie," doplnil riaditeľ.

27.06.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...