1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia ocele v júni klesla, denná výroba však dosiahla nový rekord

steel factory3Peking - Produkcia ocele v Číne v júni v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom klesla, čo predstavuje prvý pokles v tomto roku. Po prepočítaní na dni však zaznamenala rekord.

Výroba ocele v Číne, ktorá je najväčším producentom v tejto oblasti na svete, dosiahla v júni 87,53 milióna ton, informoval v pondelok čínsky štatistický úrad. V máji predstavovala produkcia rekordných 89,09 milióna ton. Júnový údaj znamená prvý medzimesačný pokles produkcie ocele v Číne v tomto roku.

Pod pokles sa podpísali obmedzenia zo strany čínskych úradov s cieľom riešiť problém smogu vo viacerých čínskych veľkomestách. Najväčšie obmedzenia boli v provincii Che-pej na severe Číny, ktorá sa na celkovej produkcii ocele v krajine podieľa približne 25 %. Táto provincia patrí zároveň k tým, ktoré najviac trpia smogom. Mestá v provincii, Chan-tan a Tchang-šan, predĺžili výrobné obmedzenia až do augusta.

Napriek tomu v porovnaní s minuloročným júnom bola produkcia omnoho vyššia, vlani v júni dosiahla 80,2 milióna ton. Navyše, ako uviedla agentúra Reuters, po prepočítaní na dni vykázala júnová produkcia nový rekord - 2,92 milióna ton. V máji dosiahla denná produkcia podľa výpočtov Reuters 2,87 milióna ton.

22.07.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...