1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia ocele v Číne vzrástla na začiatku roka takmer o 6 %

metalurgiaPeking - Produkcia ocele v Číne zaznamenala v prvých dvoch mesiacoch takmer 6-% rast, keď sa spoločnosti snažili využiť rastúce ceny.

To podľa analytikov nezostane bez pozornosti, keďže Čína je najväčším producentom ocele na svete a USA zaviedli vysoké clá na dovoz tejto komodity poukazujúc do veľkej miery práve na Peking.

Výroba ocele v Číne dosiahla za prvé dva mesiace tohto roka 136,82 milióna ton, uviedol čínsky štatistický úrad. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka to znamená rast o 5,9 %. Úrad zverejnil výsledky v oblasti produkcie za dva mesiace, keďže začiatok roka pravidelne ovplyvňujú oslavy nového lunárneho roka, ktorého súčasťou je aj

odstavenie veľkého počtu firiem zhruba na týždeň.Najnovšie údaje z Číny nezostanú podľa analytikov bez povšimnutia, najmä po tom, ako americký prezident Donald Trump rozhodol o uvalení dovozných ciel na oceľ zo zahraničia. Pri obhajovaní dovozných ciel pritom často poukazoval práve na Čínu, clá by však mali platiť všeobecne. Zatiaľ ich USA neplánujú dočasne uplatniť len na Kanadu a Mexiko.

20.03.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...