1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prešovská radnica už dostala peniaze od Honeywellu

honeywell_turbo_1Prešov – Peniaze za pozemky v Investičnom priemyselnom parku v Záborskom (IPZ), ktoré od mesta Prešov odkúpila spoločnosť Honeywell, má úž radnica k dispozícii.

"Dnes prišli finančné prostriedky vo výške 1,5 milióna eur. Táto suma bola na základe kúpnej zmluvy poukázaná na účet mesta od spoločnosti Honeywell s.r.o. ako platba za predaj pozemkov s rozlohou päť hektárov," informovala hovorkyňa radnice Veronika Gazdová.

Spresnila, že predmetom kúpnej zmluvy je odkúpenie piatich hektárov pozemkov za účelom výstavby výrobného závodu. Cena za štvorcový meter predstavuje 30 eur bez DPH. Okrem toho americká spoločnosť prejavila záujem o kúpu ďalších dvoch hektárov pozemkov.

Americký investor začal koncom júla tohto roka v IPZ s výstavbou závodu na výrobu turbodúchadiel do automobilov a v priebehu niekoľkých rokov tu plánuje vytvoriť 446 nových pracovných miest.

Koncom marca tohto roka vláda SR schválila na tento účel pre Honeywell rozsiahlu investičnú pomoc. Následne mesto s investorom uzavrelo zmluvu o odpredaji pozemkov v priemyselnom parku.

Časť nových výrobných priestorov by mala byť ukončená v priebehu niekoľkých mesiacov a v budúcom roku by sa mala spustiť produkcia. Nábor pracovníkov by mal prebiehať po etapách, podľa rozširovania výroby.

Spoločnosť Honeywell má hlavné sídlo v meste Morristown v štáte New Jersey, USA. Vyrába komponenty pre potreby leteckého a automobilového priemyslu, riadiacich systémov budov, obytných domov či priemyselných zariadení.

09.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...