1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

PHS Strojárne, a.s. uhradili väčšinu záväzkov zamestnancom

Po minulotýždňovom medializovaní situácie v spoločnosti PHS Strojárne a.s. v Hliníku nad Hronom zamestnanci dostali výplaty a väčšinu úhrad svojich záväzkov zo strany zamestnávateľa.
Odborová organizácia Odborový zväz (OZ) KOVO sa teda rozhodla zrušiť plánované protestné zhromaždenie na utorok (22.3.). TASR to uviedol Pavel Kúš, člen predsedníctva Rady OZ KOVO.
"Do dnešného dňa totiž zamestnávateľ splnil svoje sľuby a uhradil vyše 70 zamestnancom spoločnosti chýbajúce výplaty za december 2010 a január 2011, príspevky na stravné lístky za dvojmesačné obdobie, dlžné odstupné pre bývalých zamestnancov i stanovené príspevky do doplnkovej dôchodkovej poisťovne (DDP) za rok 2009," objasnil Kúš. Dodal, že zamestnávateľ dlhoval príspevky do DDP od októbra 2009. Na vyrovnanie ostatných príspevkov do DDP za celý rok 2010 až po súčasnosť navrhla poisťovňa vedeniu firmy splátkový kalendár.

O tom, že zamestnanci dostali mzdy za spomínané mesiace december  a január, informoval Kúš na tlačovej besede 17. marca. Protestné zhromaždenie chceli uskutočniť, ak si zamestnávateľ nesplní všetky záväzky voči zamestnancom. "O tom, či bude protestné zhromaždenie, alebo nie, rozhodneme až v pondelok (21. 3.), pretože pán riaditeľ prisľúbil, že termín na doplatenie všetkých tých záväzkov bude do piatka (18. 3.)," povedal Kúš. Ako dodal, záležitosť sa rozhodli medializovať, čo spôsobilo, že generálny riaditeľ spoločnosti Peter Gažík prejavil záujem stretnúť sa so zástupcom odborov.

Ako uviedol 17. marca Gažík, vedenie spoločnosti neustále pracuje na náprave súčasného stavu, aby sa spoločnosť dostala čo najskôr z nepriaznivej ekonomickej situácie spôsobenej krízou a udržala zamestnanosť v regióne. S odborovou organizáciou v rámci spoločnosti komunikujú na pravidelných stretnutiach a informujú ju o všetkých dôležitých krokoch vedenia. "Doteraz sme so zástupcami odborov dospeli vždy k dohode. Všetky nároky z meškajúcich miezd, stravných lístkov sú v priebehu tohto týždňa doplácané, o čom sú zástupcovia odborov informovaní. Voči zamestnancom sme boli v omeškaní s dvoma mesačnými mzdami," doplnil Gažík.

22.03.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...