1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Na Lignumexpe v Nitre sa stretli výrobcovia strojov pre drevársky priemysel

GulatinaNitra – Výrobcovia a dodávatelia strojov, nástrojov, zariadení a výrobkov pre drevársky a nábytkársky priemysel sa stretli na výstave Lignumexpo-Les, ktorá sa v utorok začala na výstavisku v Nitre.

Na ploche viac ako 12.000 štvorcových metrov sa predstavujú významné slovenské i zahraničné firmy.

„Časť tohtoročných expozícií veľtrhu Lignumexpo je orientovaná na prezentáciu výrobcov a dodávateľov strojov, nástrojov, zariadení, výrobkov pre drevársky a nábytkársky priemysel i technológií na spracovanie dreva. Druhá časť veľtrhu je výstavou strojov pre stolárske a nábytkárske prevádzky aj piliarske a lesné ťažobné mechanizmy,“ povedal Martin Lužbeťák z agrokomplexu Národného výstaviska, š.p. Výstava potrvá do piatka 21. septembra.

Väčšina exponátov - strojov pre stolárske a nábytkárske prevádzky, piliarske a lesné ťažobné mechanizmy - je počas výstavy v prevádzke, čo umožňuje budúcim užívateľom priamo posúdiť ich technické parametre a konkrétne využitie. Výstava Les je komplexnou prezentáciou lesníckych činností, strojov a materiálov pre lesné hospodárstvo, semenárstva a pestovania lesa. Jej neoddeliteľnou súčasťou je prezentácia štátnych a súkromných lesných spoločností, ako i predaj doplnkov pre lesníkov a poľovníkov.

Výstavu tradične sprevádzajú odborné podujatia, na ktorých sa prezentujú aktuálne poznatky z oblasti vývoja lesného hospodárstva a modernizácie drevospracujúceho a nábytkárskeho priemyslu. Široký odborný program umožňuje realizovať potrebnú odbornú diskusiu medzi drevármi, nábytkármi a výrobcami stavebno-stolárskych výrobkov navzájom, ako i s dodávateľmi dreva, lesníkmi. Medzinárodná odborná hodnotiteľská komisia ocení aj tento rok progresívne výrobky, stroje, materiály, náradie a vybrané drevárske výrobky v súťaži o Ceny veľtrhu a výstav v šiestich kategóriách.

Lignumexpo-Les sa koná v dvojročnom cykle a zaoberá sa témou dreva od pestovania lesa, ťažby a približovania dreva až po finalizáciu atraktívnych stavebno-stolárskych a nábytkárskych výrobkov z dreva. Prvý veľký špecializovaný veľtrh pre drevo pod názvom Lignumexpo mal premiéru v roku 1991, o šesť rokov neskôr pribudla nomenklatúra lesníckej ponuky. V roku 2006 pôvodný Lignumexpo prešiel na dvojročnú periodicitu a bol prvýkrát organizovaný s podporou európskej federácie výrobcov drevospracujúcich technológií EUMABOIS so sídlom v Paríži.

28.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...