1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ministri odsúhlasili pre Honeywell investičnú pomoc 19,15 mil. eur

honeywell_turboBratislava - Spoločnosť Honeywell Turbo dostane od štátu investičnú pomoc v objeme 19,15 milióna eur.

Táto suma by mala pomôcť zabezpečiť výstavbu nového závodu na výrobu turbodúchadiel pre osobné automobily, ľahké automobily a úžitkové vozidlá v okrese Prešov. Pomoc dnes odsúhlasili vládni ministri na základe iniciatívneho návrhu Ministerstva hospodárstva (MH) SR.

"Honeywell International Inc., v súvislosti s investičným zámerom požaduje investičnú pomoc v celkovej výške 19,15 milióna eur formou dotácie na obstaranie dlhodobého hmotného majetku a dlhodobého nehmotného majetku vo výške 11,52 milióna eur, príspevku na vytvorené nové pracovné miesta vo výške 7,04 milióna eur, ako aj formou úľavy na dani z príjmu vo výške 593.863 eur," uvádza sa v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci pre spoločnosť Honeywell Turbo, s.r.o., Bratislava.

Spoločnosť Honeywell International Inc., podala ešte 1. decembra minulého roka na rezort hospodárstva investičný zámer k projektu. Realizácia investičného zámeru vo výške 38,31 milióna eur je rozložená na obdobie rokov 2011 až 2013, pričom v priamej súvislosti s investíciou sa predpokladá vytvorenie 446 nových pracovných miest do konca roka 2016.
Požadovaná investičná pomoc spĺňa podľa rezortu hospodárstva definičné znaky štátnej pomoci, ktorej cieľom je podpora vybudovania nového závodu. "Z odborného posudku k investičnému zámeru, ktorý vypracovala agentúra SARIO, vyplýva, že Honeywell International Inc. má predpoklad splniť všeobecné podmienky na poskytnutie investičnej pomoci podľa zákona o investičnej pomoci," spresňuje dôvodová správa návrhu MH SR.

Prvá etapa výstavby závodu sa začne už v 1. polroku 2011 a ukončiť sa má v 2. polroku tohto roka, pričom začiatok prevádzky závodu sa predpokladá v roku 2012.
Honeywell Turbo, s. r. o., Bratislava, vznikla zápisom do Obchodného registra SR 3. marca 2011. Jediným jej spoločníkom je americká spoločnosť Honeywell International Inc. so sídlom v Morristowne. Predmetom činnosti firmy je najmä výroba motorových vozidiel, motorov, dopravných prostriedkov, dielcov a príslušenstva pre motorové vozidlá.

1.04.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...