1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Matador Group investuje s podporou Eximbanky

Bratislava - Dohodu o ďalšom úverovaní investičných aktivít Skupiny Matador podpísali v závere tohto týždňa predstavitelia Matador Holding, a. s., jeho predseda predstavenstva Štefan Rosina a Mario Schrenkel, generálny riaditeľ a predseda Rady Eximbanky SR.

Matador už dlhodobo aktívne spolupracuje s Eximbankou na financovaní svojich zahraničných projektov, v súčasnosti predovšetkým v automotive biznise. V tomto roku Matador, ako jeden z mála slovenských strojárskych výrobcov, otvoril v zahraničí svoj nový výrobný podnik Automotive Czech, s.r.o. v Liberci ako dcérsku spoločnosť Matador Automotive Vráble, a.s. Ide o finalizačný podnik na zváranie karosárskych výrobkov pre mladoboleslavskú automobilku ŠkodaAuto, do ktorého investovala Skupina Matador celkom viac ako 23 miliónov eur.

Novopostavený podnik v Liberci už v súčasnosti postupne nabieha na plánovanú výrobnú kapacitu a zamestnáva v regióne Liberecka už viac ako 100 pracovníkov. Eximbanka sa na tejto investícii podieľa čiastočným financovaním najmodernejších výrobných technológií, s ktorými Matador uspel v mimoriadne tvrdej konkurencii dodávateľov pre túto automobilku. Skupina Matador už v minulosti úspešne spolupracovala s Eximbankou na viacerých projektoch v zahraničí, predovšetkým v Ruskej federácii a v súčasnosti je to druhý aktívny projekt vzájomnej spolupráce. Banka sa takto stáva najvýznamnejším partnerom rozvoja exportných aktivít Skupiny Matador, ktorý tak dokázal rozšíriť svoje aktivity aj v týchto náročných podmienkach tvrdej konkurencie v automobilovom dodávateľskom sektore.

19.12.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...