1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Japonské oceliarne Nippon Steel a Sumitomo Metal plánujú spojenie

steel factoryTokio (TASR) - Japonské oceliarne Nippon Steel a Sumitomo Metal plánujú na budúci rok spojenie svojich aktivít, ktorého výsledkom bude vznik 2. najväčšej oceliarskej spoločnosti na svete.

Nippon Steel, najväčšia japonská oceliarska spoločnosť a jej menší rival Sumitomo dnes oznámili, že by mali začať prevádzku už ako jedna firma do októbra 2012.

Obe firmy chcú zvýšiť svoje aktivity na zahraničných trhoch, najmä v Číne, Indii a v ďalších rozvíjajúcich sa ekonomikách, kde sa očakáva ďalší rast dopytu po oceli. Vykompenzovali by si tak klesajúci dopyt na domácom trhu a zároveň by zvýšili svoju konkurencieschopnosť, ktorú sa im pri súčasnej konsolidácii oceliarskeho sektora vo svete len ťažko darí udržať.

"Chceme vytvoriť silnejšieho hráča, aby sme dokázali konkurovať na súčasnom trhu s oceľou, kde očakávame pokračovanie rastu," povedal prezident Sumitomo Hiroši Tomono.
Kombinovaná spoločnosť s ročnou produkciou okolo 47,8 milióna ton ocele (vychádza sa z produkcie obidvoch firiem za rok 2010) by sa stala 2. najväčšou oceliarskou spoločnosťou na svete po ArcelorMittal. O podmienkach spojenia, ako aj o názve novej spoločnosti, firmy ešte rokujú.

V prípade úspešného sfúzovania pôjde o prvé spojenie firiem v japonskom oceliarskom priemysle od roku 2002, keď sa spojili spoločnosti NKK a Kawasaki Steel, ktoré vytvorili súčasnú 2. najväčšiu japonskú oceliarsku firmu JFE Holdings.

3.02.2011, (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...