1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Holding MSM rozširuje v areáli VOP Trenčín výrobu a prijíma nových zamestnancov

vop novakyTrenčín – Areál bývalého štátneho Vojenského opravárenského podniku (VOP) Trenčín v súkromných rukách rozširuje výrobu a prijíma nových zamestnancov. Podnik prevzal do dlhodobého prenájmu od Ministerstva obrany SR ešte v roku 2014 holding MSM.

„Cieľom bolo oživiť výrobu, vrátiť zašlú slávu strojárenského a obranného priemyslu Považia a dať prácu ľuďom z regiónu. Dnes sa nám mimoriadne darí, zamestnávame viac než 160 ľudí a výroba beží naplno, pričom v nasledujúcich troch mesiacoch plánujeme prijať ďalších 30 zamestnancov,“ uviedol generálny riaditeľ spoločnosti MSM Land Systems Michal Baláž s tým, že viac ako 60-ročné know-how v oblasti výroby a opráv oceňujú najmä zahraniční zákazníci, viac než 75 % výrobkov a úkonov v súčasnosti smeruje za hranice Slovenska.

MSM Land Systems je výrobno-opravárenský podnik, ktorý sa špecializuje na opravy vojenskej pásovej a kolesovej techniky pre silové zložky štátu (armáda, polícia, hasičské a záchranné zbory), modernizáciu vojenských a špeciálnych vozidiel, či predaj náhradných dielov a výrobu mobilných kontajnerov. Prevádzka v Trenčíne sa okrem opravy bojových vozidiel a ich motorov pre zahraničných odberateľov zaoberá aj opravami pozemnej vojenskej techniky pre Ministerstvo obrany SR.  

Od začiatku júla v trenčianskej prevádzke pribudla výroba nákladných vozidiel Tatra pre silové a bezpečnostné zložky, ktorá postupne zamestná ďalšiu stovku ľudí.

„Nedávno sa nám podarilo dosiahnuť ďalší obrovský míľnik. Značka Tatra sa vracia späť na Slovensko a v priestoroch VOP v Trenčíne bude prebiehať výroba podvozkov, kabín a nadstavieb pre tieto legendárne nákladné vozidlá. Príchod Tatry je tak ďalším krokom v súlade s našou rastovou stratégiou, ktorý dá prácu ďalším desiatkam, postupne až stovke ľudí z regiónu,“ doplnil Baláž.

27.07.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...