1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Embraco Slovakia prijíma vďaka sezónnemu oživeniu trhu nových ľudí

Embraco compressorSpišská Nová Ves – Výrobca kompresorov a kondenzačných jednotiek na Spiši v súčasnosti finalizuje nábor približne 80 nových zamestnancov. Dôvodom je podľa riaditeľa spoločnosti Embraco Slovakia Tomáša Kandru zvýšený dopyt po výrobkoch z prvých mesiacov tohto roka.

Vlani bolo pritom vedenie nútené pristúpiť k hromadnému prepúšťaniu v súvislosti s prepadom objednávok.

Spoločnosť je najväčším zamestnávateľom na Spiši, viacerých spomedzi aktuálne prijímaných zamestnancov sa podľa riaditeľa dotklo spomínané hromadné prepúšťanie z posledných troch mesiacov roka 2022. "Je prirodzené, že sme mali zvláštny záujem práve o tých kolegov, ktorí už mali predchádzajúcu skúsenosť s prácou v našej spoločnosti. Sme radi, že niektorí zareagovali pozitívne a takýmto uchádzačom sme umožnili vrátiť sa za podmienok, ktoré zodpovedali ich pracovnému a platovému zaradeniu pred rozviazaním pracovného pomeru," uviedol.

Očakávania, že zvýšený dopyt by mohol byť pozitívnym signálom pred masívnym oživením trhu, považuje riaditeľ za predčasné. Ide podľa neho skôr o sezónny ukazovateľ. "Ten je pre chladiarenský priemysel typický, keďže zákazníci na severnej pologuli sa pripravujú na blížiace sa leto," zdôvodnil Kandra.

V závode, ktorý je súčasťou japonskej korporácie Nidec a sústredí sa na výrobu pre komerčný trh a domácnosti, tak stúpne počet zamestnancov približne na 1600.

22.03.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...