1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Čistý zisk ABB za 2. štvrťrok stúpol o 43 %

ABB_logoSpoločnosť ABB vykázala za 2. štvrťrok 43-% nárast čistého zisku na 893 miliónov USD vplyvom silného priemyselného rastu, vyšších ziskov divízie výkonových systémov a vplyvom nedávnych akvizícií, hlavne firmy Baldor Electric.

Tržby vzrástli medziročne o 17 %, objednávky o 18 %, pričom rast bol zaznamenaný na vyspelých ako aj rozvíjajúcich sa trhoch.

Investície zákazníkov do zvýšenia prevádzkovej výkonnosti sa v uplynulom štvrťroku preniesli do silného dopytu po robotoch, energeticky účinných motoroch a nízkonapäťových systémoch, zatiaľ čo dopyt po servise zodvihol objednávky v ropnom a plynárenskom, papierenskom a celulóznom, kovospracujúcom a námornom sektore. Rastúce požiadavky na elektrinu v priemyselných sektoroch a všeobecný ekonomický rast, predovšetkým na rozvíjajúcich sa trhoch, priniesli dopyt po riešeniach distribúcie elektrickej energie.

Kľúčové meradlo ziskovosti – prevádzkový zisk EBITDA (zisk pred odrátaním odpisov, úrokov, daní a amortizácie) - vzrástol medziročne o 22 % následkom silného rastu tržieb. Marža EBITDA naopak poklesla vplyvom vyšších investícií do predaja a výskumu a vývoja, poklesu cien v elektrárenskom sektore a menej priaznivých tržieb v automatizačných segmentoch.

“Toto bol silný štvrťrok, pokračovali sme ambíciách ďalšieho rastu tržieb, silný nárast zaznamenali tiež zisky akcionárov,” oznámil výkonný riaditeľ ABB Joe Hogan. “Celkový rast a výsledky za uplynulý štvrťrok ako aj za celý uplynulý polrok nás veľmi tešia. Aj naďalej očakávame silný dopyt po riešeniach pre zvýšenie produktivity a energetickej účinnosti, v druhom polroku očakávame tiež ozdravenie dopytu po prenose elektrickej energie.”

04.08.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...