1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Číňania začali montovať v Európe stavebné stroje

Bedburg - Čínsky výrobca stavebných strojov Sany uviedol dnes do prevádzky v Bedburgu pri Kolíne nad Rýnom svoju európsku centrálu a montážnu halu, ale aj výskumné a vývojové centrum.

Zakladateľ firmy Wen-ken Liang povedal, že chce dosiahnuť do štyroch rokov výnosy okolo miliardy eur.

Projekt koncernu Sany v Porýní je najväčšou čínskou hospodárskou investíciou v Európe. Podnikateľ na jeho realizáciu vynaložil doteraz 35 miliónov eur. Celkovo by mal jeho zámer stáť 100 miliónov eur.

V Bedburgu sa budú najprv montovať betónové čerpadlá a betónové pojazdné miešačky. Firma ich bude predávať na celom európskom trhu a v severnej Afrike. V prvej fáze rozvoja firmy dosiahne jej ročná kapacita 1870 strojov. Závod má teraz 100 zamestnancov a do piatich rokoch vzrastie ich počet na 600.

Väčšina komponentov na zariadenia a dopravné prostriedky sa bude dovážať z Číny.

Skupina Sany patrí podľa vlastných údajov medzi 50 najväčších svetových výrobcov stavebných strojov a vo výrobe betónových čerpadiel je jednotkou. Koncern zamestnáva v pobočkách v 150 krajinách viac ako 60.000 osôb. Tento rok by mal jeho prevádzkový zisk dosiahnuť asi 2 miliardy eur.

20.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...