1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Banskoštiavnické špeciály Equus putujú do celého sveta

equus traktorBanská Štiavnica - Banskoštiavnickej spoločnosti Equus, ktorá sa špecializuje na výrobu lesných špeciálnych traktorov, sa za posledné roky podarilo expandovať na viaceré zahraničné trhy.

Aneta Blahútová z vedenia spoločnosti pre TASR priblížila, že banskoštiavnické špeciály putujú do európskych krajín, ako Česko, Maďarsko, Poľsko, Francúzsko, Nemecko, Rakúsko, Švajčiarsko či na Balkán.

"Rozrástli sme sa aj mimo Európy. Pravidelne od nás odoberá Austrália, teraz riešime Juhoafrickú republiku, Čile. Na konci minulého roka sme boli na jednaní v Rusku, čakáme na odpoveď a mali by sme s novými strojmi preraziť aj na ruskom trhu," poznamenala Blahútová.

Spoločnosť v posledných rokov zvýšila aj počet zamestnancov, aktuálne zamestnáva 42 ľudí. Blahútová priznala, že aj oni evidujú nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily na domácom trhu. Preto firma spolupracuje s personálnou agentúrou. Ľudia z regiónu tvoria podľa jej slov približne polovicu z celkového počtu zamestnancov.

Spoločnosť mesačne vyrobí štyri až päť traktorov. Od roku 2014, keď bol vyrobený prvý kus, sa podľa Blahútovej tento špeciál stal väčším univerzálom. "Prešli sme v ňom ďalším vývojom, vylepšeniami. Máme v traktore veľa nových vecí, či to, čo žiadal trh, samotní klienti alebo čo sme odpozorovali sami," dodala Blahútová s tým, že v portfóliu spoločnosti najnovšie pribudol nový šesťkolesový kombinovaný traktor.

20.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...