1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Americký koncern Deere zvýšil v 2. kvartáli zisk o 65 %

Deere-LogoMoline - Americká spoločnosť Deere, najväčší výrobca poľnohospodárskych strojov na svete, zaznamenal v 2. štvrťroku finančného roka 2010/11 vyšší než očakávaný zisk.

Dôvodom je zvýšený záujem o veľké stroje v Severnej a Južnej Amerike, slabší dolár a výhodnejšie ceny.

Vysoké ceny potravín zvýšili v poslednom období ziskovosť fariem a farmári začali viac investovať do nákupu nových strojov. Niektorí analytici z agrosektora predpokladajú, že len ceny kukurice sa v najbližších rokoch zdvojnásobia, keďže zásoby dosahujú najnižšie úrovne za posledných 15 rokov. Aj ceny sóje a pšenice sa v ostatných dvoch rokoch výrazne zvýšili.

Čistý zisk Deere sa v 2. kvartáli súčasného finančného roka (február až koniec apríla), zvýšil medziročne o 65 % na 904,3 milióna USD (635,62 milióna eur) alebo 2,12 USD/akcia. V rovnakom období minulého finančného roka dosiahla firma zisk 547,5 milióna USD (1,28 USD/akcia). Analytici očakávali zisk na úrovni 2,06 USD/akcia.

Tržby vzrástli medziročne o 25 % zo 7,1 miliardy na 8,9 miliardy USD. Analytici pritom predpokladali, že dosiahnu okolo 8,12 miliardy USD.

19.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...