1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB plánuje odkúpiť firmu Thomas & Bettsi

factory componentsSpoločnosť ABB oznámila súhlas s akvizíciou firmy Thomas & Betts, ktorá je jedným z najväčších a najúspešnejších výrobcov elektrických komponentov v severnej Amerike. ABB odkúpi Thomas & Betts za 72 USD na jednu akciu, čo predstavuje celkovú sumu približne 3,9 miliardy USD. Uzavretie transakcie umožní koncernu ABB stať sa globálnym lídrom v oblasti nízkonapäťových produktov.

ABB zaplatí za jednu akciu Thomas & Betts vyše sedemdesiat dolarov v hotovosti, čo v porovnaní s piatkovou záverečnou cenou akcií predstavuje zisk 24 %. Táto dohoda musí ešte prejsť schválením regulačných orgánov a akcionárov firmy Thomas & Betts, po ktorom sa očakáva ukončenie transakcie do polovice roku 2012.

Thomas & Betts vyrába nízkonapäťové a ultra-nízkonapäťové elektrické komponenty pre priemyselné firmy od konektorov pre káble až po tepelné zariadenia a ventilátory. Produkty Thomas & Betts sa bežne nachádzajú v domácnostiach v podobe komponentov elektrických zariadení či v kancelárskej technike. Skombinovanie elektrických komponentov Thomas & Betts a nízkonapäťových produktov ABB v oblasti ochrany a riadenia vytvorí širšie nízkonapäťové portfólio s možnosťou napojenia na sieť firmy Thomas & Betts s viac ako 6 000 distribučnými miestami a veľkoobchodmi v severnej Amerike.

“Thomas & Betts je úspešná spoločnosť so silnou značkou a širokou sieťou distribučných kanálov na najväčšom globálnom trhu s nízkonapäťovými produktami,” uviedol výkonný riaditeľ ABB Joe Hogan. “Táto transakcia prináša veľkú príležitosť pre rast oboch firiem - ABB aj Thomas & Betts a pre našich zákazníkov a distribútorov znamená zjednodušenie prístupu k produktom cez jednotný a zároveň najširší sortiment nízkonapäťových výrobkov."

“Strategicky je to pre nás veľmi výhodná transakcia,” dodal Hogan. “Je to ďalší z krokov s cieľom rozšírenia nášho pôsobenia na severoamerickom trhu. Akvizícia je plne v súlade s našimi stanovenými cieľmi rastu a ziskovosti do roku 2015 a spĺňa všetky kritériá návratnosti investícií.”

“Táto transakcia prináša výraznú hodnotu pre našich akcionárov a firme Thomas & Betts umožní lepšie naštartovať stratégiu globálneho rastu,” povedal prezident a výkonný riaditeľ Thomas & Betts Dominic J. Pileggi. “Ponúkneme širšie portfólio výrobkov pre našich zákazníkov a distribučné siete a tiež v dlhodobom výhľade zabezpečíme lepšie príležitosti aj pre našich zamestnancov. Toto je ten správny čas pre takúto transakciu a veríme, že ABB je tým správnym partnerom.”

História spoločnosti Thomas & Betts siaha až do roku 1898, v súčasnosti jej tržby predstavujú čiastku viac ako 2 miliardy USD ročne. Firma zamestnáva približne 9 400 ľudí na 5 kontinentoch so sídlom v meste Memphis v americkom štáte Tennessee. Thomas & Betts vlastní výrobné závody v 20 krajinách a jeho výrobky sa úzko dopĺňajú s ponukou firmy ABB v oblasti nízkeho napätia, ktoré zahŕňajú napríklad ističe a spínače.

24.02.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...