1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB plánuje odkúpiť firmu Newave, čím rozšíri svoju ponuku produktov nepretržitého zdroja napájania

ABB robotKoncern ABB a švajčiarska spoločnosť Newave Energy Holding SA súhlasili s akvizíciou firmy Newave v transakcii, za ktorú ABB zaplatí približne 170 miliónov CHF.

Firma Newave je popredným dodávateľom produktov nepretržitého zdroja napájania (uninterruptible power supply - UPS), ktorá vlani dosiahla čistý zisk 8,1 milióna CHF pri tržbách 80,6 milióna CHF.

Firma Newave bola založená v roku 1993, v roku 2007 sa transformovala na akciovú spoločnosť. Newave si ako inovatívny a úspešný výrobca UPS systémov získal silné postavenie na európskych trhoch a vo svojej činnosti sa výrazne zameriava na vývoj a výrobu technológií ochrany proti poruchám siete ako aj na technické poradenstvo, údržbu a servis. ABB plánuje integrovať firmu Newave do svojej divízie automatizácie a pohonov. Súčasné ústredie spoločnosti Newave v meste Quartino sa stane hlavným ústredím pre UPS systémy firmy ABB.

“Kombinácia dvoch silných, vzájomne sa dopĺňajúcich spoločností vytvorí základ pre ďalší rast vďaka technologickým inováciám a vysokej kvalite,’’ uviedol riaditeľ divízie automatizácie a pohonov ABB Ulrich Spiesshofer. “Táto akvizícia je plne v súlade so stratégiou ABB aj samotnej divízie, ktorá plánuje ďalší rast svojho silného zastúpenia v oblasti výkonovekj elektroniky. Newave nám prinesie svoje popredné postavenie na rýchlorastúcom trhu s UPS systémami, zatiaľ čo naše globálne zastúpenie značne rozšíri geografický dosah produktov firmy Newave.”

Globálny trh s UPS systémami ponúka zaujímavé možnosti pre ďalší rast, predovšetkým v oblasti datacentier, priemyslu a infraštruktúry. Spoločnosť Newave je so svojimi UPS systémami aktívna predovšetkým na poli vysokého a veľmi vysokého napätia, čo je z pohľadu trhového podielu najzaujímavejší segment, ktorý predstavuje 50-% podiel z celkového UPS trhu s ročnou mierou rastu na úrovni 6 až 10 %. ABB má v súčasnosti vo svojom porfóliu zastúpenie priemyselných UPS produktov a disponuje silným zastúpením na priemyselných trhoch, nedávno navyše odkúpila väčšinový podiel vo firme Validus, ktorá sa zaoberá poskytovaním riešení pre DC datacentrá. Spojenie technologických znalostí a trhového zastúpenia spoločností ABB a Newave umožní koncernu ABB ponúkať kompletné UPS riešenia pre zákazníkov v oblasti priemyslu, obchodu a datacentier na základe svojho kompletného portfólia v oblasti AC aj DC riešení.

Newave (www.newaveenergy.com) vyvíja, vyrába a distribuuje moderné UPS systémy pre elektronické zariadenia, pre ktoré ďalej ponúka aj popredajný servis. Newave zamestnáva vyše 200 ľudí.

ABB je poprednou globálnou spoločnosťou, ktorá pôsobí v oblasti energetiky a automatizácie. Svojim zákazníkom v oblasti priemyslu, výroby a distribúcie energií prináša možnosť zlepšiť ich výkonnosť a zároveň znížiť dopad ich činnosti na životné prostredie. Skupina ABB zamestnáva zhruba 130 000 zamestnancov vo viac ako 100 krajinách sveta.
Na Slovensku pôsobíme v 5 mestách a zamestnávame vyše 200 ľudí.

29.12.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...