1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB otvára linku na výrobu solárnych invertorov

Spoločnosť ABB otvorila svoju prvú výrobnú linku pre solárne decentrálne invertory a inžinieringové centrum v estónskom meste Jüri, aby tak vyhovela rastúcemu dlhodobému dopytu po solárnej technológii.

Nová výrobná linka má ročnú kapacitu 400 megawattov, čo sa však môže v závislosti od prípadného dlhodobo rastúceho dopytu ďalej rýchlo rozširovať. Inžinieringové centrum slúži ako podpora nielen pre spomínanú prevádzku ale tiež pre výrobný závod pre motory a meniče, ktorý sa nachádza na rovnakom mieste.

“Veríme, že využívanie solárnej energie bude rásť, aby sa tak znížil vplyv výroby elektrickej energie na klimatické zmeny. Očakávame, že objem výroby v tomto závode bude postupne z dlhodobého pohľadu rásť,” uviedol riaditeľ divízie automatizácie a pohonov ABB Ulrich Spiesshofer. “Tento krok vnímame ako výrazný míľnik v rozšírení našej ponuky pre solárny priemysel.”

Spoločnosť ABB navyše investovala do novej malej solárnej elektrárne. Tá má kapacitu 25 kilowattov a je najväčšou solárnou inštaláciou, ktorá sa nachádza na streche jednej z budov v Estónsku. Bude sa využívať hlavne na účely testovania a predvádzania v spojitosti s novou výrobnou linkou. Každý invertor je pred opustením závodu testovaný, aby boli zabezpečené požiadavky na kvalitu.

Solárne invertory menia jednosmerný prúd generovaný solárnymi panelmi na vysoko kvalitný striedavý prúd, ktorý možno dodať do elektrickej siete. Sú kľúčovými komponentami v energetickej infraštruktúre, ktorá využíva slnko ako zdroj energie. Invertory vyrábané v Estónsku sú tzv. decentrálne invertory, ktoré sa využívajú na strechách obytných a komerčných budov.

Estónsko sa snaží napredovať zavádzaním nových technológií, čo je vidieť aj na nedávnej objednávke estónskej štátnej finančnej spoločnosti Kredex, ktorá plánuje v krajine inštalovať viac ako 500 nabíjacích stojanov ABB pre elektroautá.

ABB je poprednou globálnou spoločnosťou, ktorá pôsobí v oblasti energetiky a automatizácie. Svojim zákazníkom v oblasti priemyslu, výroby a distribúcie energií prináša možnosť zlepšiť ich výkonnosť a zároveň znížiť dopad ich činnosti na životné prostredie. Skupina ABB zamestnáva zhruba 130 000 zamestnancov vo viac ako 100 krajinách sveta.

Na Slovensku pôsobíme v 5 mestách a zamestnávame vyše 200 ľudí.

05.11.2011

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...