1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

ABB odkúpi austrálsku firmu Powercorp

abb logo1Skupina ABB odsúhlasila kúpu automatizačnej spoločnosti Powercorp, ktorá sa zaoberá riešeniami pre integráciu energie z obnoviteľných zdrojov do sietí.

Táto akvizícia posilní portfólio ABB v oblasti riadiacej techniky pre oblasť obnoviteľných zdrojov.

Spoločnosť Powercorp sídli v austrálskom meste Darwin a zamestnáva okolo 30 ľudí. Vo svojej ponuke má automatizačné a inteligentné riešenia v oblasti riadenia pre začlenenie obnoviteľných energií do izolovaných elektrických sietí pri zabezpečení dostatočnej kvality a stability siete. Vďaka tomu je možné do takýchto izolovaných sietí, ktorých zdrojom sú napríklad naftové generátory, integrovať vysoké objemy veternej a solárnej energie, a tak znížiť emisie a závislosť od fosílnych palív.

“Powercorp prináša skúsenosti s integráciou obnoviteľných zdrojov do bežných mikrosietí alebo do sietí na vzdialených izolovaných ostrovoch,” oznámil riaditeľ divízie systémov výkonových technológií ABB Peter Leupp. “Táto akvizícia nám prinesie špecializované know-how a riešenia pre našu ponuku riadiacich systémov. Akvizícia tiež ešte viac posilní našu pozíciu na poli obnoviteľných zdrojov.”

Powercorp doteraz inštaloval viacero systémov za účelom integrovania elektriny z obnoviteľných zdrojov do izolovaných sietí a zabezpečenia dostatočnej výroby elektriny v pomere k jej spotrebe. Spoločnosť tiež dodáva systémy, ktoré dokážu dynamicky reagovať na uskladnenie alebo naopak uvoľnenie energie podľa odchýlok vo frekvencii a napätí tak, aby bola zaistená stabilita malých a izolovaných sietí.

“Spojenie síl s ABB je logickým krokom pre ďalší rast našej firmy,” uviedol výkonný riaditeľ Powercorp Alan Langworthy. “Rozšírime tak náš globálny dosah a pomôžeme vytvoriť optimálne riešenia pre lepšie a väčšie využívanie výroby elektriny z obnoviteľných zdrojov.”

Transakcia by mal byť uzatvorená pred koncom tohto roku.

ABB je poprednou globálnou spoločnosťou, ktorá pôsobí v oblasti energetiky a automatizácie. Svojim zákazníkom v oblasti priemyslu, výroby a distribúcie energií prináša možnosť zlepšiť ich výkonnosť a zároveň znížiť dopad ich činnosti na životné prostredie. Skupina ABB zamestnáva zhruba 130 000 zamestnancov vo viac ako 100 krajinách sveta.
Na Slovensku pôsobíme v 5 mestách a zamestnávame vyše 200 ľudí.

01.12.2011


 

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...