1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výstavba okružnej križovatky v Trnave potrvá tri mesiace

construction machineryTrnava – V polovici marca sa začne na najväčšom sídlisku sídlisku Družba v Trnave výstavba novej okružnej križovatky s priemerom 44 metrov. Je súčasťou projektu novovznikajúcej obytnej štvrte Prúdy, do ktorej jedna z vetiev križovatky bude smerovať.

Výstavba bude trvať zhruba tri mesiace a prinesie aj dopravné obmedzenia. TASR o tom informoval zástupca investora Maroš Bendík.

Okružná križovatka vznikne v mieste súčasnej križovatky ulíc Spartakovská, Sasinkova a Vladimíra Clementisa. V čase prác bude prejazd križovatkou zastavený, na Spartakovskej po posledný vjazd na parkovisko, Sasinkova ulica bude uzavretá pred križovatkou s Ulicou M. Čulena a Ulica V. Clementisa bude uzavretá rovnako za posledným vjazdom na parkovisko. Pre peších,  napríklad pre dochádzajúcich žiakov do blízkych škôl, budú vytvorené podmienky na prechod. Pri výstavbe okružnej križovatky sa počíta aj s cyklochodníkom.

Zmenu počas stavebných prác si vyžiadajú aj linky mestskej autobusovej dopravy. Bude zriadená dočasná zastávka s názvom Spartakovská na Hlbokej ulici. Zastávka s názvom V. Clemetisa nebude obslúžená z dôvodu usporiadania komunikácie. Obchádzka liniek povedie cez Starohájsku a Hlbokú ulicu.

Spoločnosť Terra Trnavia stavia na Prúdoch novú lokalitu bytových domov s vybavenosťou, v celkových siedmich etapách výstavby sa podľa Bendíka počíta s 1400 bytmi.

08.03.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...