1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výstavba nových domov v USA v júli klesla, počet stavebných povolení vzrástol

building houses ConstructionWashington - Výstavba nových domov v USA sa v júli opäť znížila, už tretí mesiac po sebe. Dôvodom bol prudký pokles výstavby bytových domov. Ale počet nových stavebných povolení vzrástol, a viac, ako analytici predpovedali, na sedemmesačné maximum.

 

To vyvoláva nádej na oživenie trhu s nehnuteľnosťami.

Podľa amerického ministerstva obchodu sa v júli 2019 na sezónne upravenej báze začalo v USA stavať 1,19 milióna obytných domov. To predstavuje medziročný pokles o 4 %. A je to tiež menej ako revidovaných 1,241 milióna nových domov v júni.

Júlový pokles novej výstavby prekvapil ekonómov, ktorí očakávali, že sa počet nových stavieb zvýši o 0,3 % na 1,257 milióna z pôvodných 1,253 milióna v júni pred revíziou. Domnievajú sa tiež, že júlovú výstavbu domov pravdepodobne narušila tropická búrka Barry, ktorá zasiahla niektoré oblasti USA v polovici minulého mesiaca.

Ministerstvo obchodu zároveň uviedlo, že počet nových stavebných povolení sa v júli 2019 zvýšil o 8,4 % na 1,336 milióna z revidovaných 1,232 milióna v júni.

Ekonómovia pritom očakávali, že počet nových povolení, ktoré sú dôležitým ukazovateľom budúceho dopytu po bývaní, stúpne v júli o 4,1 % na 1,27 milióna z pôvodných 1,220 milióna v júni pred revíziou.

23.08.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...