1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výstavba industriálnych priestorov sa začína presúvať do regiónov

vyrobna halaBratislava - Výstavba industriálnych priestorov sa na Slovensku čoraz viac upriamuje od západu krajiny do regiónov.

V súčasnosti je hlavná pozornosť stále sústredená na západné Slovensko, ale postupne začína rozvoj aj v Žilinskom, Prešovskom a Košickom kraji. "Niektoré developérske spoločnosti už ohlásili svoje projekty na severe a východe Slovenska," povedal pre TASR Martin Baláž z industriálneho oddelenia Cushman & Wakefield Property Services Slovakia.

Trh s industriálnymi nehnuteľnosťami na Slovensku sa tak momentálne nachádza vo fáze takzvaného regionálneho rozvoja, pričom priemyselný trh okolo hlavného mesta sa začal rozvíjať v roku 2005 a výrazný rozvoj nastal od roku 2007. "Predpokladáme, že v tomto roku alebo začiatkom budúceho roku sa dokončí výstavba približne 40.000 až 50.000 m2 priemyselných priestorov určených na prenájom," informoval Baláž. Väčšina priestorov je však určená pre konkrétnych nájomcov.

V rámci celoslovenského realitného trhu disponuje momentálne trh s industriálnymi a skladovými priestormi jednou z najmenších ponúk voľných priestorov. Počas krízy a znižovania výroby priemyselných podnikov sa totiž takmer úplne zastavila špekulatívna výstavba, ktorá je stále v útlme. "V súčasnosti sa celkovo miera neobsadenosti pohybuje na veľmi nízkej úrovni vo všetkých regiónoch Slovenska," podotkol Baláž.

18.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...