1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Veritelia spoločnosti Sibamac si dnes zvolili päťčlenný veriteľský výbor

Bratislava (TASR) - Veritelia stavebnej spoločnosti Sibamac, a. s., si dnes zvolili päťčlenný veriteľský výbor. Spoločnosť sa totiž od novembra minulého roka nachádza v reštrukturalizačnom konaní, ktoré povolil Okresný súd Bratislava I.

Za zabezpečených veriteľov zvolili veritelia do výboru dve financujúce banky, a to Komerční banku Bratislava a Tatra banku. Záujmy nezabezpečených veriteľov budú vo výbore obhajovať spoločnosti zo stavebného priemyslu - ALAS Slovakia a DOKA Slovakia. Piatym členom veriteľského výboru sa stala spoločnosť SG Equipment Finance.
O reštrukturalizačnom pláne spoločnosti bude veriteľský výbor rokovať v najbližších týždňoch. Sibamac navrhne veriteľom, ktorí si riadne a včas prihlásili svoje pohľadávky v reštrukturalizačnom konaní, spôsob, akým spôsobom budú uspokojené. Stanovisko veriteľského výboru k navrhnutému reštrukturalizačnému plánu možno očakávať najneskôr v apríli tohto roka.
Cieľom reštrukturalizácie spoločnosti je nájsť vyššie uspokojenie pohľadávok veriteľov, než by tomu bolo v prípade vyhlásenia konkurzu na majetok. "Veritelia zvolením výboru prejavili dôveru našej spoločnosti, krízovému manažmentu a vyslali tak jasný signál, že majú záujem pokračovať v reštrukturalizácii spoločnosti Sibamac," uviedol predseda predstavenstva spoločnosti Matej Majerčák.
TASR o tom informoval Simabac.

31.01.2011

(Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...