1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Záhorskej Bystrici plánuje investor výstavbu bytového súboru

house workerBratislava – V bratislavskej mestskej časti Záhorská Bystrica plánuje investor - spoločnosť H24 Project výstavbu bytového súboru. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Začiatok výstavby je zatiaľ predpokladaný v marci 2021 a jej ukončenie v júni 2023. Termín spustenia stavby je však podľa zámeru podmienený právoplatnými rozhodnutiami v povoľovacích procesoch.

Investor plánuje výstavbu súboru bytových domov s príslušnou dopravnou a technickou infraštruktúrou vrátane plôch verejnej zelene. "Navrhované bytové domy sa nachádzajú v strednej časti zóny Záhorská Bystrica – Krče, v subsektore H2, blok H24. Na toto územie bola vypracovaná dokumentácia územného plánu zóny," píše sa v zámere. Objekty bytových domov sú podľa dokumentácie situované do priestoru, ohraničeného z juhozápadnej strany ulicou Pri Vápenickom potoku, z juhovýchodnej strany ulicou Ota Holúzka, zo severozápadnej a severovýchodnej strany bytovými domami. Územie je mierne svahovité a nezastavané.

"Navrhované objekty nadväzujú na už vybudované sektory obytných domov zóny Krče. Sú rozdelené na dve časti (etapy), pričom prvá etapa pozostáva z objektu H1 a druhá etapa z objektov H2 - H3. Dopravne sú napojené na komunikáciu Pri Vápenickom potoku alebo ulicou Ota Holúzka. Asi 200 metrov od dotknutej lokality, na ulici Pri Vápenickom potoku je zastávka mestskej hromadnej dopravy," píše sa zámere. Hmotovo-priestorové riešenie nadväzuje taktiež na realizovanú zástavbu subsektoru, a teda má ísť o štvor- až päťpodlažné bytové domy so zapustenými poslednými podlažiami a predzáhradkami v úrovni prvého nadzemného podlažia.

Investor predložil na posúdenie zámer v dvoch variantoch. V oboch počíta s celkovou podlahovou plochou 14.083 štvorcových metrov (m2) a so 174 parkovacími miestami. Rozdiel je, že počet parkovacích miest pri prvom variante je v podzemnej garáži 69 pre I. etapu a 94 stojísk pre II. etapu, na teréne je vytvorených 11 parkovacích miest. V druhom variante plánuje počet parkovacích miest v podzemnej garáži 46 pre I. etapu a 83 stojísk pre objekty pre II. etapu, na teréne je vytvorených 45 parkovacích miest.

14.01.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...