1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V rezidenčnom projekte Spišská Nitra vznikne 232 bytov a apartmánov

Building in progressNitra - Na okraji mestskej časti Chrenová v Nitre vyrastie v doposiaľ nevyužitej lokalite nová rezidencia Spišská. Projekt zahŕňa päť polyfunkčných objektov s 232 bytmi a apartmánmi. Celková investícia dosiahne takmer 30 miliónov eur, investorom je skupina InTeFi, informoval o tom riaditeľ realitných projektov skupiny Jiří Baďura.

Rezidencia už má vydané právoplatné územné rozhodnutie, investor čaká na stavebné povolenie. Územné konanie trvalo oproti predpokladu investora dlhšie pre zapojených účastníkov konania, skonštatoval Baďura. Prípravné a terénne práce prvej etapy výstavby by sa mali začať ešte v tomto roku, začiatok samotnej výstavby je plánovaný na prvý štvrťrok budúceho roka.

Rezidencia Spišská Nitra architektonicky prepojí sídlisko v mestskej časti Chrenová s časťou rodinných domov v katastrálnom území Mikov dvor. Na pozemku s rozlohou 20.000 štvorcových metrov vznikne päť samostatných rezidenčných budov so štyrmi a piatimi nadzemnými podlažiami, šiesty objekt bude vyhradený pre prevádzky. Súčasťou rezidencie budú okrem bytov a apartmánov aj komerčné priestory na prenájom. V lokalite pribudne 326 stojísk pre obyvateľov rezidencie i návštevníkov, parkoviská, zelené odpočinkové plochy a nová promenáda s cyklotrasou pozdĺž potoka Selenec.

26.07.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...