1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V meste Malacky pribudnú nové nájomné byty, budú určené lekárom a učiteľom

panelak 2Malacky - K 130 mestským nájomným bytom v Malackách má čoskoro pribudnúť ďalších deväť. V zrekonštruovaných priestoroch v centre mesta majú poskytnúť domov pre učiteľov a lekárov.

"Práve tieto pozície sa nám dlhodobo nedarí obsadiť. Ak chceme byť dlhodobo úspešní v získavaní odborných zamestnancov do nášho mesta, musíme aj my priložiť ruku k dielu," vysvetlil primátor Malaciek Juraj Říha. Priznal, že mesto potrebuje hlavne nových detských lekárov.

Samospráva vybuduje osem dvojizbových bytov a jednu garsónku v objekte na Mierovom námestí, ktoré pôvodne využívalo mestské centrum sociálnych služieb.

"V rámci rekonštrukcie sa kompletne vymení elektroinštalácia a hygienické zariadenia, steny budú vystierkované a vymaľované, pôvodnú PVC podlahu nahradí laminátová, výmena sa bude týkať aj kuchynských liniek, zrenovujú sa radiátory, pribudne LED osvetlenie. Súčasťou prác je aj rekonštrukcia prístupovej chodby k bytom," informovala hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.

Investícia predstavuje sumu 102.000 eur, mesto na ňu použije prostriedky zo svojho rozpočtu. Práce by mali trvať do konca marca.

22.02.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...