1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V martinskej mestskej časti Košúty postavia 76 nájomných bytov

panelak 1Martin – Výstavbu 76 nájomných bytov spustili v martinskej mestskej časti Košúty zástupcovia spoločnosti Byty Košúty a mesta Martin. Stavebné práce sa začnú na jeseň tohto roku a výstavba by mala stáť približne osem miliónov eur.

Podľa konateľa spoločnosti Byty Košúty Mariána Styka chcú do dvoch rokov postaviť 76 jednoizbových až trojizbových bytov, 82 podzemných a garážových státí a 12 vonkajších parkovacích miest. "Rozhodnutie postaviť nové nájomné byty v Martine padlo už takmer pred tromi rokmi. Prešli sme všetkými prípravnými fázami a podarilo sa nám vytvoriť moderný projekt finančne dostupného bývania," povedal Styk.

Primátor Martina Ján Danko doplnil, že nájomné byty sa budú stavať na súkromných pozemkoch a z investície súkromnej spoločnosti. "Verím, že po dobudovaní a úprave legislatívnych podmienok prejde stavba do správy mesta. Mesto má vlastnú spoločnosť Matra, ktorá má v náplni získavať a spravovať nájomné byty. Záujemcov o nájomné bývanie bolo naposledy viac ako 150 a ich počet stále rastie," skonštatoval primátor.

Podotkol, že mladé rodiny si z dôvodu drahých nájmov často zvolia lacnejší život v priľahlých obciach. "Znižovanie počtu obyvateľov je rozhodne problémom, o ktorom je nevyhnutné nielen rozprávať a upozorňovať naň, ale riešiť ho. Mladí v meste zostanú len v prípade, že na to budú mať vytvorené podmienky, medzi ktoré patrí aj možnosť nájomného bývania. Verím, že stavba nových moderných nájomných bytov prispeje k rozhodnutiu mladých rodín zostať v rodnom meste," uviedol Danko.

18.07.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...