1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Košiciach vyrastie nový priemyselný park za 30 miliónov eur. Panattoni Europe a Accolade vstúpili na slovenský trh

Indrustrial hall in progresKošice –  Staviteľ priemyselných zón Panattoni Europe dnes oficiálne zahájil výstavbu svojho prvého projektu na slovenskom trhu. Výstavbu financuje investičná skupina Accolade.

Pri letisku v Košiciach vzniknú dve haly na ploche takmer 8 hektárov. Výška investície dosiahne 30 miliónov eur. Prvá hala by mala byť dokončená koncom roku 2019 a už teraz pozná svojho nájomcu. Nasťahuje sa do nej distribútor tabakových výrobkov GGT.

„Prvú nájomnú zmluvu v Panattoni Parku Košice Airport sme podpísali v rekordnom čase ešte pred zahájením výstavby. To potvrdzuje, že sme sa ocitli v správny čas na správnom mieste. Spoločnosť GGT využije halu k expanzii na okolité trhy a som presvedčený, že svojím krokom inšpiruje aj ďalšie výrobné, distribučné či logistické spoločnosti," vysvetľuje Erik Ivaničko manažér developmentu Panattoni Europe pre Slovensko, ktorý vedie nedávno otvorenú pobočku v Bratislave.
 
"Máme skúsenosť, že naši nájomcovia zvyšujú konkurenciu na trhu práce, prinášajú vyššie platy a teda aj väčšiu ekonomickú silu pre danú lokalitu. Košický región je veľmi podobný cezhraničným krajom v ČR. Má veľký potenciál, ale zatiaľ zostáva ľahko v tieni zvyšku republiky. Naše investície nie sú špekulatívne a ja verím, že park bude ešte pred dokončením 100% obsadený a prinesie nové pracovné miesta ako pre robotnícke profesie, tak i pre študentov košických univerzít, ktorí sa uplatnia na vedúcich pozíciách. Je to jedna z možných ciest, ako docieliť, aby mladí ľudia zostali aj po škole vo svojom rodnom meste," uviedol Lukáš Répal, Chief Operations Officer Accolade.

„Sme presvedčení, že projekt nového priemyselného parku a investícia vo výške 30 miliónov eur výrazne prispeje k ďalšiemu skvalitneniu života v Košiciach, nakoľko je prínosom pre ekonomický rozvoj mesta a regiónu. Vítame spoločnosti a investorov, ktorí na východné Slovensko nielen prichádzajú a ostávajú tu podnikať, ale aj ďalej expandujú, zvyšujú svoju konkurencieschopnosť na trhu a zamestnávajú obyvateľov nášho mesta i kraja,“ povedala Lucia Gurbáľová, námestníčka primátora mesta Košice.

„Nová investícia, vďaka ktorej pribudne v našom kraji niekoľko desiatok nových pracovných miest, je pre nás dobrou správou. Som presvedčený o tom, že náš kraj vyťaží aj z toho, že nový priemyselný park pribudne v blízkosti letiska, pretože je to strategická poloha pre logistiku. Košický kraj má potenciál z pohľadu kvalifikovanej pracovnej sily, čo je pre investorov dobrým dôvodom prísť na východ našej krajiny. Verím, že práve takýmito investíciami dosiahneme to, že mladí ľudia po skončení školy nebudú musieť odchádzať za prácou do iných miest alebo do zahraničia, alebo naopak, budú mať o dôvod viac sa vrátiť domov,“ povedal Rastislav Trnka, predseda Košického samosprávneho kraja.

"Pre skvalitnenie distribúcie zavádzame nové distribučné technológie a jedna z nich bude inštalovaná práve v Panattoni Park Košice Airport. Rovnako zavádzame nové služby pre našich klientov, ako napríklad logistické činnosti pre internetové obchody," povedal Ľubomír Bača, generálny Riaditeľ GGT.

24.09.2019

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...