1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Ukončenie vyhodnocovania cenových ponúk na D1/D4 sa čaká koncom apríla

NDS logoBratislava – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) v súčasnosti vyhodnocuje cenové ponuky v prípade križovatky diaľnic D1 a D4. Úspešné ukončenie vyhodnocovania sa odhaduje na koniec apríla. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR.

"Uchádzači boli požiadaní o vysvetlenie niektorých častí predložených ponúk, pričom ich odpovede následne posudzuje komisia na vyhodnotenie ponúk, ktorá pravidelne zasadá," priblížil rezort dopravy pre TASR.

Križovatka D1/D4 je významná aj z pohľadu nultého bratislavského obchvatu D4/R7. Diaľničiari 3. septembra 2021 zaslali do európskeho vestníka oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania k zákazke na stavebné práce pre stavbu D1 Bratislava - Triblavina, rozšírenie. Rekonštrukcia diaľnice D1 je nevyhnutná na zabezpečenie križovania s diaľnicou D4. Hodnotu zákazky NDS odhadla na vyše 127 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Rekonštrukcia D1 bude pozostávať z prevedenia dopravy zo súčasnej diaľnice na obchádzkové trasy po vetvách budúcej križovatky D1/D4, následnej kompletnej výmeny vozovky D1 vrátane zdvihu nivelety, výstavby nových mostov, ako aj dokončenia križovatkových vetiev križovatky D1/D4 vedúcich popod D1.

28.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...