1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trať Púchov - Považská Teplá bude zmodernizovaná z európskych peňazí

railsBratislava - Na rýchlejšiu železničnú dopravu na severnom Slovensku v rámci transeurópskej dopravnej siete (TEN-T), v úseku medzi Žilinou a Púchovom, bude preinvestovaných takmer 285,5 milióna eur z kohézneho fondu.

Projekt financovaný z rozpočtu Európskej únie (EÚ) zmodernizuje úsek trate medzi Púchovom a Považskou Teplou tak, aby na ňom mohli vlaky jazdiť rýchlosťou do 160 kilometrov za hodinu. Médiá o tom v utorok informovalo Zastúpenie Európskej komisie (EK) v SR.

"EÚ poskytne finančné prostriedky aj na výstavbu dvoch tunelov, troch veľkých mostov a renováciu dvoch železničných staníc v mestách Považská Teplá a Považská Bystrica," dodáva Zastúpenie EK.

Eurokomisárka pre regionálnu politiku Corina Cretuová v tejto súvislosti uviedla, že EÚ financuje modernizáciu železničnej siete v regióne mesta Trenčín. Cestujúci budú profitovať zo zvýšenej bezpečnosti a pohodlia na trati a z rýchlejšieho spojenia medzi slovenskými regiónmi a Českou republikou. "Keďže tento projekt podporuje ekologickú mobilitu v regióne, zlepší sa aj kvalita ovzdušia pre miestnych obyvateľov," skonštatovala eurokomisárka.

Tento projekt by sa mal dokončiť do konca roku 2021. EÚ investuje z politiky súdržnosti na roky 2014 – 2020 skoro 3,5 miliardy eur do dopravnej a energetickej siete na Slovensku, uzatvára Zastúpenie EK v SR.

04.07.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...