1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

SVP spustil testovaciu prevádzku systému ochrany hrádzí

vodne dielo gabcikovo1Šamorín – Slovenský vodohospodársky podnik (SVP), Odštepný závod Bratislava spustil testovaciu prevádzku dlho pripravovaného Systému ochrany a monitorovania ochranných hrádzí Vodného diela Gabčíkovo,

ktorého cieľom je zabrániť nepovolenému pohybu motorových vozidiel po hrádzi. Informovalo o tom mesto Šamorín.

Ako uvádza na svojej webstránke, všetky závory na ľavostrannej dunajskej hrádzi, respektíve pri Dunajskej Lužnej, v Kalinkove, Hamuliakove a v Šamoríne sú zatvorené. Vjazd na hrádzu a prejazd cez hrádzu je možný len s povolením SVP, bude monitorovaný a kontrolovaný. Opatrenia sa týkajú iba tých, ktorí potrebujú ísť k vode autom.

Majitelia rekreačných plavidiel, ktorí sa potrebujú dostať k vode motorovým vozidlom, písomne požiadajú SVP o povolenie a po jeho získaní si budú môcť otvoriť závoru elektronickým kľúčom. Rybári organizovaní v Slovenskom rybárskom zväze (SRZ) požiadajú o zapožičanie elektronického kľúča Miestne organizácie SRZ v Dunajskej Lužnej a Šamoríne. Majitelia rekreačných plavidiel a rybári môžu s elektronickým kľúčom iba križovať hrádzu, teda prejsť cez ňu v určených úsekoch, jazda po hrádzi nie je povolená.

14.03.2019 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...