1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strabag zaznamenal v 1. kvartáli čistú stratu 118 miliónov eur

strabag logo 1Viedeň - Rakúsky stavebný koncern Strabag hospodáril v 1. štvrťroku tohto roka so stratu, napriek tomu zvýšil odhad produkcie za celý rok, a to vďaka priaznivému počasiu, ktoré mu umožnilo začať stavebnú činnosť skôr ako vlani.

Koncern, ktorý pôsobí v Nemecku a v krajinách strednej a východnej Európy, oznámil, že za prvé 3 mesiace 2011 zaznamenal čistú stratu 118 miliónov eur. Rovnakú stratu Strabag vykázal aj v 1. kvartáli 2010.

Na druhej strane objem produkcie rakúskej firmy sa v sledovanom období zvýšil o 26 % na 2,3 miliardy eur z 1,8 miliardy eur v prvých troch mesiacoch 2010.

Šéf koncernu Hans Peter Haselsteiner preto odhaduje, že za celý rok 2011 dosiahne objem stavebnej výroby 14 miliárd eur a že v roku 2012 to bude 14,3 miliardy eur. Jedným z dôvodov je aj rast stavebnej činnosti v Poľsku, ktoré pomáha koncernu eliminovať slabšie výsledky v iných regiónoch. Veľa si Strabag sľubuje aj od výstavby olympijskej dediny v ruskom meste Soči, ktorá by už v tomto roku mohla prispieť k zvýšeniu produkcie rakúskeho koncernu v krajine na dvojnásobok.

01.06.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...