1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Stavebné povolenie na druhý úsek prepojovacej cesty Pereš – Lorinčík je vydané

road construction 2Košice – Stavebné povolenia na výstavbu druhého úseku komunikačného prepojenia medzi mestskými časťami (MsČ) Košice-Pereš a Košice-Lorinčík nadobudnú právoplatnosť ešte tento mesiac. Uviedla to hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová.

Obálky s ponukami uchádzačov na realizáciu cesty sa pôvodne mali otvárať v utorok, termín posunuli na 15. októbra. Podľa starostu MsČ Košice-Lorinčík Damiána Exnera sa dôvody týkali dodatočných informácií o zákazke.

Ako uviedla Šnajdárová, komunikácia sa má napojiť na plánovaný obytný súbor Lorinčík Háje - odbočka ku Kláštoru bosých karmelitánov. Ide o úsek dlhý 468 metrov. Pripomenula, že výzva na predkladanie ponúk bola zverejnená vo vestníku verejného obstarávania (VO) Úradu pre verejné obstarávanie 13. septembra. „Uzatvorenie zmluvy na realizáciu stavby bude závisieť od priebehu procesu VO pri dodržaní postupu a lehôt v zmysle zákona o VO. Ukončenie stavby zasa bude závisieť aj od vhodnosti klimatických podmienok,“ uviedla.

Z dokumentov VO vyplýva, že dĺžka trvania zákazky alebo rámcovej dohody s celkovou predpokladanou hodnotou takmer 590.000 eur bez DPH je päť mesiacov. Súčasťou obstarávania je okrem vybudovania obojsmernej dvojpruhovej komunikácie s chodníkom pre peších a cyklistickým chodníkom napríklad aj výstavba parkoviska, oporných múrov, odvodňovacích zariadení, dopravného značenia či sadových úprav.

„Dúfam, že v novembri bude stavenisko odovzdané zhotoviteľovi a že sa začne stavať. Prostriedky na to sú,“ povedal pre TASR Exner s tým, že prvá etapa prepojovacej komunikácie bola skolaudovaná na jar. „Ďalší úsek postavil developer. Chýba ten stredný, ktorý by ich spojil,“ dodal. Podľa jeho slov by ukončenie projektu podstatne skvalitnilo dopravnú obsluhu v uvedenej lokalite.

19.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...