1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovaktual chce postaviť novú halu na výrobu izolačných skiel

slovaktual logoPravenec - Novú výrobnú halu plánuje vybudovať spoločnosť Slovaktual, s.r.o., so sídlom v Pravenci v okrese Prievidza. Výrobca sa v nej chce zamerať na výrobu izolačných skiel do plastových a hliníkových okien, stien a dverí.

Investícia počíta s vytvorením 60 nových pracovných miest.

Ako vyplýva z oznámenia o zmene, ktoré firma uverejnila na informačnom portáli Ministerstva životného prostredia SR, súčasťou stavby je aj vybudovanie skladových, expedičných, administratívnych, sociálnych, hygienických a prevádzkových priestorov pre zabezpečenie výroby v priestoroch haly. Investor uvažuje, že ročne spracuje 1,7 milióna metrov štvorcových (m2) skla.

Novú halu chce Slovaktual vybudovať na juhozápadnom okraji priemyselného areálu, na pozemku o výmere 15.252 m2. Z toho zastavaná plocha bude tvoriť 8593 m2, pribudnúť by mali aj parkoviská s kapacitou 19 miest.

Výstavbou novej haly "G" na výrobu izolačných skiel do plastových a hliníkových okien sleduje spoločnosť zníženie závislosti od externých dodávateľov skla do okien, preto nepočíta s navýšením počtu komodít, ktoré vo svojej prevádzke vyrába. Predpokladané náklady na realizáciu svojho zámeru v oznámení neuviedla.

Vlani v júni spustil Slovaktual sériovú výrobu v hale "F". Tú vybudovali a skolaudovali v polovici novembra 2014. Investícia do nej prevýšila 15 miliónov eur.

Slovaktual, s. r. o., Pravenec vznikol v roku 1990. Predmetom jeho činnosti je najmä výroba plastových okien a príslušenstva, ako aj montáž okien. Firma eviduje základné imanie vo výške 500.000 eur. Slovenský výrobca, ktorého vlastníkom je švajčiarska spoločnosť AFG Arbonia-Foster-Holding AGK, vlani dosiahol tržby vo výške 54,01 milióna eur, jeho zisk predstavoval 654.136 eur. K 31. decembru 2015 zamestnával 502 ľudí.

27.07.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...