1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skanska dosiahla v 2. kvartáli zisk pred zdanením 5,66 miliardy SEK

Skanska200703Štokholm - Švédska stavebná spoločnosť Skanska dosiahla v 2. štvrťroku 2011 zisk pred zdanením 5,66 miliardy SEK (617,14 milióna eur), čo sa zhoduje s odhadom analytikov, ktorí jej predpovedali zisk 5,71 miliardy SEK.

Severská firma zároveň oznámila, že situácia na stavebnom trhu v krajinách, v ktorých podniká, sa stabilizovala, iba vyhliadky českého a britského trhu sú zatiaľ stále slabé.

K dobrým výsledkom za 2. kvartál prispel aj jednorazový príjem vo výške 4,5 miliardy SEK z predaja podielu firmy na diaľnici v Čile.

Hodnota objednávok stavebnej divízie, ktorá sa až 90 % podieľa na celkových tržbách najväčšej stavebnej spoločnosti v Škandinávii, v sledovanom období klesla na 26,8 miliardy SEK z 46,8 miliardy SEK v 2. štvrťroku 2010. Dôvodom je slabý dopyt na niektorých trhoch.

Zatiaľ čo stavebný trh v Škandinávii sa podľa vedenia firmy stabilizoval, perspektíva oživenia výstavby v Británii, Česku a USA je stále zatiaľ slabá, pretože tieto krajiny zavádzajú prísne úsporné opatrenia, čo má negatívny vplyv na dopyt po nových stavbách.

21.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...