1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Pri rekonštrukcii Imatry pribudnú podzemné kontajnery a parkovacie miesta

square workersZvolen - Ďalšia z ulíc na zvolenskom sídlisku Západ prechádza v týchto dňoch rozsiahlou premenou. Na ulici Imatra mení dodávateľ stavby povrch ciest i chodníkov.

"Na preplnenom sídlisku sa našiel aj priestor pre výstavbu nových parkovacích miest a osadenie polopodzemných kontajnerov," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu vo Zvolene Eva Ježovičová.

Rekonštrukcia sa začala už v auguste búracími prácami, ukončená bude v týchto dňoch. "Vzhľadom na náročnosť investície je rozdelená na dve etapy, na tento rok je v rozpočte vyčlenených viac ako 380.000 eur," priblížila hovorkyňa.

S financiami sa počíta pri rekonštrukcii cesty zahŕňajúcej oblúk začínajúci aj končiaci sa Tulskou ulicou. "V uvedenom úseku je čiastočne obmedzená doprava, mesto o tom informovalo cielenými oznámeniami," doplnila.

"Imatra získa nový vzhľad, bude vymenený nielen povrch cesty, ale aj priľahlé chodníky. Budujeme tiež stojisko polopodzemných kontajnerov, prvé na celom sídlisku," hovorí ďalej primátorka Lenka Balkovičová.

Ďalším prínosom rekonštrukcie by malo byť zvýšenie počtu parkovacích miest. "Rekonštrukciou sa snažíme priniesť obyvateľom sídliska aj nové parkovacie miesta. Teším sa preto, že po celkovej obnove ulice ich pribudne viac ako 100," dodala primátorka.

16.10.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...