1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prestavba križovatky Prievoz/Nivy v Bratislave je po troch rokoch ukončená

construction machineryBratislava - Prestavba mimoúrovňovej križovatky Prievoz/Nivy v Bratislave je po troch rokoch ukončená. V noci na sobotu (12. 2.) totiž zhotoviteľ stavby, spoločnosť D4R7 Construction, sprejazdnil poslednú vetvu križovatky od rýchlostnej cesty R7 a Slovnaftskej na Prístavnú ulicu.

Oznámilo to hlavné mesto, ktoré avizuje v tomto roku opravu Gagarinovej ulice.

"Sprejazdnením tejto vetvy sa ukončili práce na prestavbe tohto dôležitého dopravného uzla v rámci projektu výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, realizované od februára 2019," uviedlo hlavné mesto.

Spustením nového úseku R7 a postupným otváraním jednotlivých prestavaných vetiev križovatky počas posledného roka sa podľa magistrátu odľahčovala najmä doprava v smere z Dunajskej Stredy cez bratislavské mestské časti Podunajské Biskupice, Vrakuňa, Ružinov, ale aj v ďalších smeroch vrátane bratislavskej Petržalky. "Tie boli počas posledných troch rokov postihnuté dopravnými uzáverami v rámci prác na D4 a R7.

Novovybudované mimoúrovňové riešenie umožňuje podľa samosprávy oveľa plynulejší prejazd týmto mimoriadne frekventovaným dopravným uzlom oproti pôvodnému stavu cez rondel, ktorý bol pre časté dopravné nehody rizikovým miestom. "Posledná otvorená vetva by mala ešte o niečo odľahčiť aj križovatku Bajkalská - Prievozská najmä v rannej dopravnej špičke," podotklo mesto.

Zároveň avizuje, že počas tohto roka začne s opravou Gagarinovej ulice, ktorá bola pre práce na križovatke mimoriadne zaťažená ako obchádzková trasa.

Vo februári 2019 si spustenie prestavby mimoúrovňovej križovatky Prievoz a výstavba podzemného kruhového objazdu na rekonštruovanej časti ulice Mlynské nivy vyžiadali rozsiahle dopravné obmedzenia. Hoci sa spočiatku v Bratislave očakával dopravný kolaps, pre prijaté opatrenia a koordináciu zo strany mesta, polície i stavebníkov sa mu podarilo predísť.

22.02.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...