1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Novým dodávateľom prác komunikácie pri ZVL je spoločnosť Doprastav

Doprastav logoPrešov – Rozostavanú prekládku cesty I/68 odbočka Škultétyho - ZVL v Prešove s kruhovým objazdom dokončí firma Doprastav. Stavenisko prevezme koncom júna.

Nový dodávateľ prác by mal podľa zmluvy dokončiť všetky práce na komunikácii do 275 dní od prevzatia nedokončenej stavby. Vysúťažená cena je 31.173.312,40 eura s DPH. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Zuzana Hromcová.

Doprastav vzišiel z priameho rokovacieho konania bez zverejnenia, správnosť nového obstarávania na dodávateľa prác potvrdil po kontrole Úrad pre verejné obstarávanie. Nová dodávateľská firma musí dokončiť komunikáciu s veľkou okružnou križovatkou a s nadjazdom napojenia na diaľnicu do Košíc, ktorý má zjednodušiť prejazd mestom smerom Košice - Poprad. Ešte v januári generálny riaditeľ SSC Roman Žembera po rokovaní na Úrade Prešovského samosprávneho kraja uviedol, že bude potrebné rátať aj s určitými prácami navyše, ktoré vyplývajú zo zmien seizmicity a výšky storočnej vody v meste, čo bude potrebné zakomponovať do projektu.

V meste stále platí mimoriadna situácia pre zlú dopravnú dostupnosť pre nedostavanú križovatku, ktorú na jeseň minulého roku vyhlásila primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Tento významný cestný uzol malo postaviť združenie HANT BA DS & ANTIK do októbra 2015. Firma sa dostala do finančných problémov, na stavbe dlho nepracovala, preto jej SSC vypovedala zmluvu. Po tom, ako mesto Prešov vyhlásilo mimoriadnu situáciu, mohli použiť krízový scenár, čo znamená, že mohli využiť formu rokovacieho konania bez zverejnenia, pri ktorom SSC oslovila päť relevantných firiem, kde hlavným kritériom bola cena.

Investičné náklady na stavbu boli pôvodne dohodnuté na sumu 26 miliónov eur. Asi 40 % prác urobila pôvodná dodávateľská firma.

24.06.2016 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...