1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Most na Ulici Matice slovenskej zrekonštruujú za viac ako 92.000 eur

dialnicny mostŽilina – Rekonštrukcia mosta na Ulici Matice slovenskej na najväčšom žilinskom sídlisku Vlčince sa začne v júni. Celková hodnota rekonštrukcie je viac ako 92.000 eur. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že stavebné práce by sa mali skončiť do jedného roka. "Obyvatelia Vlčiniec sa musia pripraviť na priebežné krátkodobé obmedzenia v doprave. Vodičov, chodcov i používateľov mestskej hromadnej dopravy samospráva žiada o zvýšenú opatrnosť a o rešpektovanie dočasných dopravných značení, ktoré sa budú počas rekonštrukcie meniť v nadväznosti na postup prác," uviedol Miškovčík.

"Mostná konštrukcia sa skladá z dvoch častí, ktoré vedú miestnu komunikáciu v oboch jazdných smeroch a zároveň vytvárajú podchody pre peších. Prepočtom bola zistená znížená zaťažiteľnosť mostných objektov a podľa záverečnej správy kontroly sú bočné rímsy v havarijnom stave. Navrhnutou rekonštrukciou sa tvar mosta a jeho funkcia nezmenia," doplnil hovorca mesta.

Pripomenul, že mesto v marci ohlásilo zámer primerane upraviť a rekonštruovať štyri najvyťaženejšie a najrizikovejšie mosty v Žiline. "Po kompletnom pasporte a technickej evidencii dopravných objektov v meste evidovala žilinská samospráva ku koncu roku 2019 celkom 88 mostných objektov. Nachádzajú sa na ploche asi 70.900 štvorcových metrov. Ešte v roku 2018 nemala Žilina k dispozícii žiadnu centrálnu evidenciu takýchto objektov a k niektorým mostom ani základné technické dokumentácie či údaje," dodal Miškovčík.

03.06.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...