1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto Vranov nad Topľou začalo s výstavbou troch bytových domov

construction buildingVranov nad Topľou – Tri bytové domy so 70 nájomnými bytmi bežného štandardu začalo v uplynulých dňoch stavať mesto Vranov nad Topľou.

Výstavba na Kalinčiakovej ulici vrátane technickej vybavenosti pre napojenie bytových domov na inžinierske siete a verejnú miestnu komunikáciu, a tiež odstavných parkovacích plôch by mala trvať 24 mesiacov. Celkové náklady na ňu predstavujú viac ako štyri milióny eur. Médiá o tom informoval primátor mesta Ján Ragan. "Tieto byty budú v dobrej lokalite, preto si myslím, že bude o ne veľký záujem. Okrem bytových domov tu budú aj parkovacie plochy, bude tu zeleň, detské ihrisko a vytvorí sa aj prepojenie a ďalšia dopravná komunikácia, ktorá pomôže odľahčiť túto časť mesta," priblížil s tým, že mestský úrad eviduje "pomerne veľa" žiadostí o pridelenie mestských bytov.

"Jeden bytový dom bude päťpodlažný s 18 bytovými jednotkami, ďalšie dva budú sedempodlažné spolu s 52 bytovými jednotkami," doplnila hovorkyňa mestského úradu Eva Fedorňáková s tým, že priemerná podlahová plocha bytov v nových bytovkách bude 55,63 štvorcových metrov. V každom bytovom dome budú jedno-, dvoj- a trojizbové byty. Na výstavbu bytových domov vrátane technického vybavenia samospráva použije dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške približne 1.400.000 eur, úver od Štátneho fondu rozvoja bývania vo výške približne 2.600.000 eur a vlastné finančné prostriedky v sume približne 200 000 eur.

"Tieto finančné prostriedky budú využité na realizáciu samotných stavebných objektov, na výstavbu verejného vodovodu a vodovodnej prípojky, splaškovej kanalizácie, na odberné elektrické zariadenie, verejné osvetlenie, chodníky medzi bytovými domami, spevnené plochy a parkoviská pre bytové domy," ozrejmila Fedorňáková. Ďalších 300.000 eur z mestského rozpočtu má slúžiť na prekrytie neďalekého kanála a vznik mestskej komunikácie. Podľa Raganových slov má vznikať už počas výstavby bytových domov, aby stavebný ruch čo najmenej zaťažoval jestvujúce miestne cesty. Z vlastných zdrojov, a to vo výške približne 330.000 eur, tiež bude samospráva financovať objekty technickej vybavenosti a výstavbu lávky pre peších a cyklistov ponad neďaleký potok.

12.08.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...