1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto Nitra pripravuje investície za 7,5 milióna eur

house workerNitra – Mesto Nitra aj napriek hrozbe koronavírusu pokračuje v začatých investíciách.

Radnica okrem toho pripravuje podľa plánu aj tie projekty, ktoré sa majú realizovať až v nasledujúcich mesiacoch a budú financované z nevyčerpaného zostatku úveru v hodnote 7,5 milióna eur.

Konkrétne akcie schválili mestskí poslanci na svojom poslednom februárovom rokovaní. „Ide predovšetkým o naplánované rekonštrukcie ciest a chodníkov. Takisto sa pripravujeme na obnovu mestských škôl a škôlok, kde sa práce štandardne vykonávajú v letných mesiacoch, kedy v školských budovách nemáme deti,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Nevyhnutné stavebné práce realizuje mesto aj v týchto dňoch. „Pokračujeme napríklad v dokončovaní rozostavanej Materskej školy Dobšinského na Zobore, ktorú bude od septembra navštevovať 144 detí. V súčasnosti sa realizovala kolaudácia spevnených plôch na novom cintoríne na Levickej ulici na Chrenovej a robia sa aj ďalšie stavebné akcie,“ povedal Holúbek.

Ako zdôraznil, v čase hrozby nového koronavírusu sú stavebné práce organizované tak, aby pracovníci neboli v tesnej blízkosti, chránili sa ochrannými rúškami a dbali na zvýšenú hygienu rúk. „Z našich skúseností vyplýva, že ľudia chcú pracovať, preto dúfame, že nepríde k scenáru, kedy by sme práce na investičných akciách museli celkom zastaviť,“ dodal Holúbek.

30.03.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...