1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto Fiľakovo dokončuje prípravu 5 projektov zameraných na úsporu energií

Construction 33Fiľakovo - Mesto Fiľakovo chce spotrebu energií v budúcnosti znížiť aj rekonštrukciou verejných budov. Aktuálne dokončuje projektové dokumentácie zamerané na zníženie energetickej náročnosti troch základných škôl (ZŠ), mestského kultúrneho strediska i mestského úradu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Na vypracovanie projektových dokumentácií vyčlenila samospráva 95.000 eur. Projekty sa týkajú rekonštrukcie ZŠ Štefana Koháriho II., ZŠ Lajosa Mocsáryho, ZŠ Farská lúka či kultúrneho strediska. Najkomplexnejší projekt pripravuje mesto na obnovu historickej budovy mestského úradu.

"Projekty na základné školy sú už hotové a v súčasnosti prebieha proces udelenia stavebného povolenia. Výkres na zateplenie kultúrneho strediska je hotový tiež a finalizujeme aj projekt na budovu mestského úradu," uviedol primátor Fiľakova Attila Agócs s tým, že s hotovými projektami sa bude môcť samospráva uchádzať o dotácie v najbližšom programovacom období.

Najväčším z pripravovaných projektov je rekonštrukcia historickej budovy mestského úradu z roku 1912, ktorá by mala byť rozdelená do niekoľkých etáp. Prvá fáza projektu počíta s výmenou okien, obnovou vykurovacieho systému s využitím obnoviteľných zdrojov energie, výmenou elektroinštalácie či rekonštrukciou strechy. Samospráva sa v rámci nej plánuje uchádzať o financie z plánu obnovy.

28.10.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...