1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Merkury Market expanduje do Dunajskej Stredy

mercury marketBratislava - Spoločnosť Merkury Market Slovakia plánuje v Dunajskej Strede postaviť svoju prvú pobočku.

V ponuke výstavno-predajného centra majú podľa zámeru investora dominovať bytové zariadenia a doplnky spolu s tovarom pre stavebnú produkciu. "Celkové náklady na výstavbu centra sú vyčíslené vo výške 2 miliónov eur," hovorí projekt, ktorý už Merkury Market predložil na posúdenie vplyvu na životné prostredie.

Miestny Obvodný úrad životného prostredia už v roku 2007 na tomto území jeden zámer vyhodnocoval. Spoločnosť Aldi tu mala v pláne postaviť supermarket, ku ktorého realizácii však nakoniec nedošlo. Nemecký obchodný reťazec preto pozemok na východnom okraji Dunajskej Stredy poskytol Merkury Marketu a podpísal s ním zmluvu o budúcej kúpnej zmluve.

Zámer počíta so začiatkom výstavby hobycentra v septembri tohto roku, pričom celá budova s dvoma nadzemnými podlažiami by mala byť dokončená o rok neskôr. Na pozemku s takmer 16.200 štvorcovými metrami (m2) tak vnikne celková úžitková plocha cez 7735 m2. Podľa zvoleného variantu bude pre návštevníkov dostupných 105 alebo 109 parkovacích stojísk, z čoho päť bude vyhradených pre imobilných občanov.

Po uvedení hobycentra do plnej prevádzky sa v jeho priestoroch vytvorí 32 stálych pracovných miest.

19.05.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...