1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Logistický park v Lozorne čaká ďalší rozvoj

Logistic Park1Bratislava – Logistický park Eurohub v Lozorne na západe Slovenska čaká ďalší rozvoj. Po dokončení stavby novej logistickej haly v hodnote 5 miliónov eur, chce firma Dachser začať v tomto roku ďalšie investície, medzi ktoré patrí rozšírenie existujúceho prekladiskového terminálu.

V nasledujúcich rokoch by mala nasledovať výstavba ďalšej logistickej haly a dostavba existujúcej administratívnej budovy. Celkové investície v druhej etape výstavby areálu by sa mali pohybovať od 11 miliónov do 12 miliónov eur, informovala firma.

Rozšírenie prekladiskového terminálu by sa malo začať v marci 2019, povedal člen predstavenstva spoločnosti Dachser Slovakia Roman Stoličný s tým, že v tom istom roku by mal byť aj v prevádzke. „Pri rastúcom objeme tovaru, ktorý momentálne je, a v súvislosti s rozvíjajúcou sa ekonomikou, by sme boli radi krok vpred vzhľadom na dodržiavanie kvality v našej spoločnosti," priblížil Stoličný pre TASR. V prvom polroku 2018 spoločnosť prepravila cez Eurohub v Lozorne viac ako 100.000 ton tovaru.

Nová etapa rozvoja nadväzuje na predchádzajúcu výstavbu novej logistickej haly na ploche 6700 štvorcových metrov, ktorá bola v tomto roku uvedená do prevádzky. K dispozícii je 13 rámp pre vykládku a nakládku kamiónov.

V súčasnosti zabezpečuje Dachser Slovakia 45 denných priamych liniek do 15 krajín v Európe a do troch destinácií na Slovensku. Spoločnosť zamestnáva v Lozorne 138 pracovníkov. Nemecká logistická spoločnosť Dachser zamestnáva asi 29.100 ľudí v 44 krajinách sveta. Obrat koncernu v roku 2017 bol 6,12 miliardy eur a zrealizoval prepravu asi 81,7 milióna zásielok.

20.09.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...