1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Líder na trhu priemyselných nehnuteľností ohlásil ďalšiu expanziu

CTPark insdustrial hallTrnava, Prešov, – Nedávne zhodnotenie posledného kvartálu minulého roka na trhu priemyselných a logistických nehnuteľností ukázalo, že tento segment neustále rastie a priemyselných plôch na Slovensku každoročne pribúda.

To, že výstavba výrobných a skladových priestorov bude pokračovať aj v tomto roku potvrdzuje aj líder trhu, spoločnosť CTP. Realitný developer s najväčším portfóliom prémiových high-tech biznis parkov dokonca už teraz ohlásil začiatok výstavby ďalších nových plôch v Trnave a vstup do úplne novej lokality – do mesta Prešov.

Dopyt po prémiových nehnuteľnostiach je silný

Medziročný nárast, ktorý ku koncu minulého roka predstavoval 4,5 % poukazuje na fakt, že dopyt po takýchto nehnuteľnostiach je na Slovensku silný. Hoci nedávne prieskumy tvrdia, že priemyselné nehnuteľnosti čelia nízkej obsadenosti (5,86 %), skúsenosti a štatisticky spoločnosti CTP  dokazujú opak. „Naša spoločnosť, z pozície jednotky na trhu priemyselných a logistických parkov, chce aj naďalej napredovať, organicky rásť, ale najmä udržať si  vysokú obsadenosť nášho portfólia nad úrovňou 95 percent, čo sa nám zatiaľ úspešne darí. Práve pre veľký záujem zo strany klientov sme pristúpili k ďalšiemu rozširovaniu nášho portfólia nehnuteľností v strategických lokalitách,“ hovorí Remon Vos, CEO spoločnosti CTP.

Nová výstavba v strategickej lokalite

V areáli trnavského CTParku, ktorý ma rozlohu takmer 55 ha, v súčasnosti sídli niekoľko spoločností z oblasti automobilového priemyslu či elektrotechniky. V závere minulého roka sa k záujemcom o ďalšie nové priestory pridal aj známy módny gigant, pre ktorého tu spoločnosť CTP postavila administratívnu budovu a skladové priestory na zásobovanie svojich maloobchodov. Dopyt po moderných a energeticky efektívnych budovách so strategickou polohou na západnom Slovensku tým neutíchol, práve naopak. Spoločnosť CTP sa preto rozhodla vyhovieť záujemcom a k existujúcim halám v Trnave tak už čoskoro pribudne nová výstavba s rozlohou 7 500 m². Developer už s prvými zemnými prácami začal. Nové budovy by mal podľa odhadu odovzdať do užívania budúcim nájomcom v priebehu 6 mesiacov.

Nájomcovia tento areál preferujú nielen kvôli dobrej dostupnosti do Trnavy, Bratislavy a ďalších miest, ale aj pre dobré napojenie na diaľnicu. Okrem toho je trnavský CTPark známy tiež tým, že pri jeho budovaní spoločnosť CTP myslela aj na zelené plochy a zelené vegetačné strechy. Všetky existujúce i novovznikajúce budovy navyše spĺňajú prísne certifikačné kritéria energetickej náročnosti, čo je ďalším dôkazom prijatia zelenej politiky a udržateľného rozvoja, ktoré patria k filozofii spoločnosti.

Expanzia do nového územia

Už v minulom roku ohlásila spoločnosť CTP akvizíciu košického parku a momentálne rozbehla prvé aktivity aj v Prešove, ktorý je druhou najväčšou metropolou východu. „Až 90 000 obyvateľov Prešova, výhodná poloha pozemkov v blízkosti mesta, ale aj priame diaľničné spojenie s Košicami, Martinom a Žilinou či neďaleký poľský obchodný trh sú lákavými benefitmi, ktoré by spoločnosť CTP nenašla v žiadnom inom meste na východe Slovenska,“ približuje výhody lokality Ivan Pastier, Senior Business Development Manager spoločnosti CTP pre Slovensko. Vstupom do novej lokality preukázala spoločnosť nielen svoju odvahu, ale predovšetkým dôveru v silný potenciál tohto územia. Na prešovských pozemkoch už preto developer začal s prvými zemnými prácami na ploche až 11 000 m² a čo najskôr ich chce premeniť na high-tech biznis park so špičkovými modernými budovami v energetickej triede A. Priestory, ktoré vie CTP postaviť na kľúč presne podľa potrieb potenciálnych klientov, by chcela záujemcom a budúcim nájomníkom odovzdať do užívania zhruba o pol roka.

02.04.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...