1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Krompachy zrekonštruujú komunikácie na troch uliciach za 1,45 milióna eur

Road construction machineryKrompachy – V Krompachoch na Spiši zrekonštruujú chodníky a cesty za takmer 1,45 milióna eur. Mesto v týchto dňoch podpísalo zmluvu so zhotoviteľom a v súčasnosti podľa primátorky Ivety Rušinovej čakajú na výsledok kontroly verejného obstarávania.

"Museli sme vyhlásiť nové verejné obstarávanie, pretože pôvodný zhotoviteľ od zmluvy odstúpil," uviedla pre TASR s tým, že cesty a komunikácie sa zrekonštruujú na uliciach SNP, Hornádska a 29. augusta. Ide o cestný uzol, ktorý sa postupne celý upraví, viac ako polovica nákladov pritom pôjde na Ulicu SNP, vedúcu z centra na železničnú stanicu. Ďalšie dve ulice smerujú k priemyselným podnikom a mestskej časti, v ktorej býva rómska komunita. Samospráve sa podarilo získať dotáciu z európskych fondov v rámci Operačného programu Ľudské zdroje vo výške približne 974.000 eur, zvyšok dofinancuje mesto z vlastného rozpočtu.

Práce by mali podľa zverejnenej zmluvy trvať 12 mesiacov, mesto predpokladá, že sa s obnovou začne na jeseň tohto roka. "V rámci projektu dôjde k modernizácii ciest v rozsahu takmer 18.000 štvorcových metrov, chodníkov o rozlohe viac ako 5400 štvorcových metrov a vybudujú sa tiež nové chodníky na celkovej ploche takmer 1700 štvorcových metrov," konkretizovala primátorka. Vďaka investícii sa podľa nej zvýši bezpečnosť ľudí, ktorí pracujú v tamojších podnikoch a tiež obyvateľov z Hornádskej ulice. "Zároveň sa zlepší spojenie týchto separovaných častí s centrom mesta a prevádzkami, ktoré sa v ňom nachádzajú, ale tiež so základnou školou, zdravotným strediskom či železničnou stanicou," uzatvára Rušinová.

19.07.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

220x600 SKA

Nenechajte si ujsť...