1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Kraj investuje do opravy mosta pred Raslavicami viac ako 330.000 eur

dialnicny mostPrešov - Celkovo 334.281 eur investuje do opravy mosta pred obcou Raslavice v Bardejovskom okrese Prešovský samosprávny kraj (PSK). Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) s rekonštrukciou mosta začala koncom marca.

Ako TASR informovala hovorkyňa kraja Daša Jeleňová, stavebné práce by mali byť ukončené do konca roka 2022.

Dôvodom opravy mosta je jeho nefunkčná izolácia a s tým súvisiace zatekanie vody do nosnej konštrukcie objektu, ako aj jeho rozpadávajúce sa betónové rímsy. Má tiež skorodované zábradlie, nefunkčné podpovrchové mostné závery a chýbajú tu odvodňovače.

"Na moste budú odstránené zistené poruchy, a to prostredníctvom jeho celkovej rekonštrukcie, ako aj opravy priľahlej cestnej komunikácie. Vykoná sa sanácia základov mosta, zhotovia zaisťovacie prahy a kamenná dlažba koryta toku a most sa rozšíri," priblížila Jeleňová s tým, že po rekonštrukcii sa okrem iného zvýši i bezpečnosť a plynulosť cestnej dopravy v danom úseku cesty.

Počas rekonštrukcie platia v danom úseku dopravné obmedzenia v podobe čiastočnej uzávery cesty. "Doprava, ktorá je obojsmerne vedená striedavo v jednom jazdnom pruhu, je regulovaná prenosným dopravným značením. Účastníci cestnej premávky tu musia počítať aj so zníženou povolenou rýchlosťou 30 kilometrov za hodinu," dodala Jeleňová.

29.04.2022 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...