1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Britský stavebný sektor v máji opäť výrazne klesol, pokles sa však zmiernil

british flagLondýn - Britský stavebný sektor pokračoval v máji vo výraznom poklese, tempo poklesu však bolo omnoho miernejšie než v apríli, keď sa aktivita v sektore prepadla na historické minimum.

Ako vo štvrtok uviedli spoločnosti IHS Markit a logistický inštitút CIPS, index nákupných manažérov dosiahol v máji 28,9 bodu. To predstavuje prudký pokles aktivity v sektore, keďže rast od poklesu oddeľuje hranica 50 bodov. V apríli však zaznamenal iba 8,2 bodu, čo bola najnižšia hodnota od začatia evidovania príslušných údajov pred 23 rokmi.

Májová hodnota zároveň prekonala predchádzajúce historické minimum spred apríla, ktoré britský stavebný sektor zaznamenal vo februári 2009, teda v čase finančnej krízy. Toto minimum predstavoval index na úrovni 27,8 bodu.

Najviac vylepšil májové údaje sektor bytovej výstavby, za ním nasledoval sektor inžinierskych stavieb. Najhoršie sa vyvíjala aktivita v oblasti komerčných stavieb, aj v tomto prípade sa však tempo poklesu v porovnaní s aprílom spomalilo.

17.06.2020 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...